Nationale keuring in Mayenne (22/07/2016)

Op 22 juli 2016 vond in Mayenne de nationale keuring plaats, er waren 550 dieren aanwezig.

Het bestuur van de Blonde d ‘Aquitaine Vlaanderen trok naar Frankrijk om deze keuring bij te wonen.

Er werd gevraagd om van elk land dat aangesloten is bij de Fierba te kiezen voor ‘’ MISS FUTUR ‘’ , voor Vlaanderen was het Emma Lenders die deze taak op zich had genomen, en ze heeft dan ook de juiste beslissing genomen.

De vergadering van de Fierba werd voor Vlaanderen vertegenwoordigd door Marnic Loterman en Emma Lenders.

Click hier om enkele foto’s van de kampioenen te downloaden…

 

Vlaamse blonde fokkers op uitstap (19 juni 2016)

Op 19 juni trokken we met 75 blonde liefhebbers er een dagje tussenuit, vergezeld van 35 collega fokkers van Studieclub Zuid uit Nederland.

We begonnen onze dag met in de voormiddag een rondvaart op de Flandria door de haven van Antwerpen. Het was een leerrijke en ontspannende ervaring.

Daarna gebruikten we het middagmaal in restaurant Hof van Keulen in Kallo. Aansluitend vond ook hier onze jaarlijkse ledenvergadering plaats. Dit was het ideale moment om samen alles te overlopen van het voorbije jaar. Tevens konden we ook van dit moment gebruik maken om enkele mensen in de bloemetjes te zetten. Alfons de Baerdemaeker die de Blonde Award in ontvangst mocht nemen voor zijn jarenlange inzet voor het blonde stamboek. Er lagen ook twee oorkondes klaar voor twee excellente koeien, eentje ging naar Jos Janssen voor zijn koe Upsa en eentje was voor Carl Mintjes voor zijn koe Estaire. Een excellente koe is een dier dat bij een lineaire beoordeling een score behaald van meer dan 90 punten !

Ook werd er tijdens deze vergading nog een nieuw bestuur verkozen. Marie Josè Bouman geeft na jaren het voorzitterschap door. Wij willen haar dan ook hartelijk bedanken voor al die trouwe jaren. Zij geeft de fakkel door aan Marnic Loterman. Als secretaris werd Emma Lenders verkozen en als penningmeester Hans de Baerdemaeker, het bestuur wordt vervolledigd met Rudi Dobbelare en Luc Vervaele.

Na afloop van de vergadering werden we verwacht voor een bedrijfsbezoek bij Stanny Verhaert die ons zijn twee bedrijven liet zien. We werden zeer gastvrij ontvangen op dit prachtige bedrijf, waarvoor ook onze dank aan de ganse familie.

Farm Web Awards

Drukwerk

Dit jaar wordt door de vzw Algemene Veeprijskampen (de vereniging die de in België erkende fokkerijverenigingen groepeert en de prijskampen en dierententoonstelling organiseert op AGRIBEX) voor de eerste maal de ‘Farm Web Awards’ georganiseerd.

Met de Farm Web Awards willen we het gebruik van nieuwe media ter promotie van de landbouwsector promoten.

Ben jij landbouwer/veehouder (bedrijfs- of hobbymatig) en heb je een website, webshop en/of facebookpagina? Schrijf je dan in voor 19 oktober e.k. via www.farmwebawards.be.

Er zijn 3 algemene categorieën : website algemeen, website met speciale aandacht voor genetica en webshops voor hoeveproducten.

Inschrijven is volledig gratis en het enige wat je hoeft te doen is surfen naar www.farmwebawards.be en enkele muiskliks verder ben je ingeschreven en maak je kans op een van de vele prijzen.

Inschrijven kan tot maandag 19 oktober. Doen dus!

Reglement editie 2015 hier beschikbaar : FWA15-reglement-nl.pdf

Drukwerk