Uitnodiging ledenvergadering 2019

Hierbij nodigen wij u uit voor de algemene jaarlijkse ledenvergadering van onze vereniging op 14 juli 2019.

Het adres van het bedrijf waar de vergadering door gaat:

Marc Onghena             
Moerheide 177
9220 Hamme

Wij hopen u te mogen verwelkomen op 14 juli voor alweer een zeer interessante dag.

Marnic Loterman
Voorzitter
_______________________________
VZW Blonde d’Aquitaine Vlaanderen
0497/15.84.30
m.loterman@outlook.com
www.blondeaquitainevlaanderen.be

Ledenvergadering 2017 – verslag

Op 2 juli vond onze jaarlijkse ledenvergadering plaats. We werden dit jaar verwacht op het mooie bedrijf van Jan Opsommer. Onze dag ging er van start met een rondleiding op het bedrijf. Alle weides liggen rond het bedrijf zelf dus konden we ook alle dieren die buiten liepen bewonderen. Spijtig genoeg moesten we even schuilen voor de regen, maar dit was het ideale moment voor een drankje. Op dat zelfde moment was een mobiele frituur ons middagmaal aan het klaarmaken. Iedereen kon genieten van zoveel frietjes als hij wou. En dat werd gesmaakt!

Na de middag, onder begeleiding van een tas koffie, konden we van start gaan met onze vergadering. Alle voorbije activiteiten werden overlopen en geevalueerd, de uitstappen, agri flanders enz trokken zeer veel geinteresseerden en dus konden we besluiten dat het voorbije jaar, een succesvol jaar was.
De blonde trofee werd dit jaar uitgereikt aan Luc lenaerts, we denken dat iedereen wel weet hoeveel Luc zich inzet om het ras te promoten. Deze trofee is dan ook dubbel en dik verdient.
Verder wilden we ook van de gelegenheid gebruik maken om een paar andere leden in de kijker te zetten. Want er zijn veel mensen nodig die voor, maar ook achter de schermen meewerken om onze vzw goed te doen draaien.

In het bijzonder zijn dit, Jos Berghmans, hij staat altijd klaar om te helpen alsook heeft hij dit jaar het verzorgen van de dieren op agri flanders voor zijn rekening genomen.
Ook Philippe De Crem willen we bedanken, hij heeft ons verdedigd in Denemarken op de curcus voor inspecteur.
Dus heren een welgemeende dank u wel!!

Verder lieten ook dit jaar een heel aantal mensen hun koeien punten, en hier kwam dan ook weer een exelente koe naar voor. De fok koe Ellen van Carl Mintjes werd door Henk Tessemaeker beloond met 92 punten
Ellen is reeds de derde excellente van de Blommerschot
Waarvoor van harte gefeliciteerd.

Henk Tessemaeker was op onze vergadering aanwezig, en wou van de gelegenheid gebruik maken om een paar dieren van Jan te punten. Zo kon hij tekst en uitleg geven waar men moest op letten bij een Blonde en jawel ook Jan werd beloond met zeer mooie punten en ook een exellente koe. Dus Jan, van harte gefeliciteerd.

Voor we van het heerlijke hoeveijsje konden genieten, kregen we nog wat uitleg van Frank Steukers en Naomi Decock. Zij werken beiden voor het CRV en kwamen ons bijstaan in de werking van het programma voor de inschrijvingen enz in het CRV. Intussen hebben we contact gehad met hen en er is gebleken dat bijna iedereen zijn gegevens up to date heeft gemaakt.

We konden alles nog even laten bezinken bij een drankje, en dan rest er enkel nog te zeggen dat ook dit terug een geslaagde dag was.

Het bestuur dankt iedereen voor de talrijke aanwezigheid.

Vlaamse blonde fokkers op uitstap (19 juni 2016)

Op 19 juni trokken we met 75 blonde liefhebbers er een dagje tussenuit, vergezeld van 35 collega fokkers van Studieclub Zuid uit Nederland.

We begonnen onze dag met in de voormiddag een rondvaart op de Flandria door de haven van Antwerpen. Het was een leerrijke en ontspannende ervaring.

Daarna gebruikten we het middagmaal in restaurant Hof van Keulen in Kallo. Aansluitend vond ook hier onze jaarlijkse ledenvergadering plaats. Dit was het ideale moment om samen alles te overlopen van het voorbije jaar. Tevens konden we ook van dit moment gebruik maken om enkele mensen in de bloemetjes te zetten. Alfons de Baerdemaeker die de Blonde Award in ontvangst mocht nemen voor zijn jarenlange inzet voor het blonde stamboek. Er lagen ook twee oorkondes klaar voor twee excellente koeien, eentje ging naar Jos Janssen voor zijn koe Upsa en eentje was voor Carl Mintjes voor zijn koe Estaire. Een excellente koe is een dier dat bij een lineaire beoordeling een score behaald van meer dan 90 punten !

Ook werd er tijdens deze vergading nog een nieuw bestuur verkozen. Marie Josè Bouman geeft na jaren het voorzitterschap door. Wij willen haar dan ook hartelijk bedanken voor al die trouwe jaren. Zij geeft de fakkel door aan Marnic Loterman. Als secretaris werd Emma Lenders verkozen en als penningmeester Hans de Baerdemaeker, het bestuur wordt vervolledigd met Rudi Dobbelare en Luc Vervaele.

Na afloop van de vergadering werden we verwacht voor een bedrijfsbezoek bij Stanny Verhaert die ons zijn twee bedrijven liet zien. We werden zeer gastvrij ontvangen op dit prachtige bedrijf, waarvoor ook onze dank aan de ganse familie.

UITNODIGING LEDENVERGADERING

Uitnodiging Ledenvergadering op 19 juni 2016 te KalloRestaurant Hof Van Keulen –  om 14 uur

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering van onze vereniging op zondag 19 juni 2016 in restaurant Hof Van Keulen te Kallo, die georganiseerd wordt tezamen met de rondvaart in de haven van Antwerpen om 10.00 uur, de lunch in het Hof Van Keulen en het bezoek aan het bedrijf van Stanny Verhaert te Kallo na afloop van de vergadering.

AGENDA

Welkom door de voorzitter en jaarverslag activiteiten 2015

  1. Financieel jaaroverzicht 2015 – controle kascommissie – benoeming kascommissie 2017
  2. Activiteiten en budget 2016-2017
  3. Blonde Trofee 2016
  4. Benoemingen binnen Bestuur en Bestuurswisseling
  5. Diversen
  6. Rondvraag

Wij hopen u op 19 juni te mogen verwelkomen

Het Bestuur van B.D.A.V.

LEDENVERGADERING

Op 19 juni 2016 vind de jaarlijkse ledenvergadering plaats.
Zoals gewoonlijk maken we er een daguitstap van, het programma ziet er uit als volgt:
  • 10.30u tot 12.00u rondvaart met de Flandria boot in de haven van Antwerpen.
  • 12.30u gebruik van de maaltijd in Hof Van Keulen in Kallo,
  • Aansluitend vindt de ledenvergadering plaats.
  • 15.00u bedrijfsbezoek bij Stanny Verhaert in Kallo.
Inschrijven kan tot 20 mei 2016.
Wij hopen alle leden te mogen  verwelkomen.
Het bestuur