Veiling te Heijenrath ( Ned.) – 30 april 2016

Op 30 april a.s. worden, wegens het onverwachte overlijden van Dhr Jef Flamand, zijn blondes verkocht.

Alle dieren (ongeveer 30 stuks ) zijn stamboekdieren en IBR en Lepto vrij.

De verkoop vind plaats bij Tiny & Amanda Flamand, Givelderweg 4, 6276PB Heijenrath ( Nederland), op zaterdag 30 april 2016.

Bezichtiging van 10.00 uur tot 13.30 uur, verkoop per inschrijving tot 13.30 uur.

Daarna wordt bekend gemaakt wie de eigenaar is.

Ophalen van dieren gebeurd in overleg.

Voor buitenlandse kopers is er quarantaine voorzien in Sint – Oedenrode, verantwoordelijke:
Martin Verhagentel: 0031 653183298.

Kosten van transport en quarantaine zijn voor de koper.

U bent van harte welkom.

 

Vlaamse blonde liefhebbers naar Nederland (03/04/2016)

Op 3 april in de vroege ochtend waren alle blonde liefhebbers van de partij, We vertrokken met een bomvolle bus, zo’n 78 personen, vanuit Wetteren richting Nederland. Onderweg hadden we nog twee opstapplaatsen, nu al onze liefhebbers aanwezig zijn kunnen we onze reis verder zetten.

Aan de Nederlands-Duitse grens , in Ven Zelderheide werden we rond 10u30 vriendelijk opgewacht door de Fam. Weijers. Zij hebben een afmestbedrijf met ongeveer 200 dieren. Harm, de man des huizes, doet de boerderij en Suzanne, zijn vrouw, heeft een eigen supermarkt. Het is een volledig nieuw bedrijf met een nieuwe winkel waarin het grootste deel van de klanten duitsers zijn. De vrouwlijke dieren worden geslacht voor eigen verkoop in het warenhuis. Het vlees wordt op het bedrijf versneden in een eigen snijzaal waarna het dan diepgevroren wordt. Dit is dan klaar voor verkoop. Na een aangename rondleiding werden we door Suzanne heerlijk verwend met koffie en gebak.

Op de middag namen we een snelle pauze voor een heerlijke tas soep en een broodje, er werd de ganse dag nog veelvuldig gelachen met ‘het broodje kroket’ wat heel goed gekend is bij onze noorderburen.

Na deze korte onderbreking vervolgden we onze trip richting Groesbeek voor een bezoek bij de gebroeders Lamers. Hier kregen we een top fokbedrijf te zien met 300 blondes en 350 schapen, dit was welliswaar een volledig anders bedrijf dan dat van de fam. Weijers maar het is daarom zeker niet minder mooi. Er wordt geinvesteerd in top dekstieren die dikwijls gekocht worden op de cot-veiling. Zo hebben ze ook een paar jaar geleden een dekstier van het bedrijf van Carl Mintjens gekocht. De mannen verzorgen de mooie blondes op het bedrijf en de vrouwen staan in voor het verzorgen van de schapen.

Uiteraard werden we ook op dit bedrijf heel hartelijk ontvangen, we konden alle informatie bespreken onder een stralende zon met een heerlijke tas koffie en overheerlijke appelflappen. We willen dan ook nog eens de beide families hartelijk bedanken voor de enorm vriendelijke ontvangst en alle moeite die vooraf ging aan het bezoek. We konden dus ook niet anders dan een kleine attentie te voorzien voor onze gast families.

Om onze dag aftesluiten gaan we met de ganse groep nog genieten van een heerlijke maaltijd. Hier kreeg iedereen de kans om alle informatie in zich op te nemen en met de andere fokkers hun eigen ervaringen uit te wisselen.

Rond 18u vertrokken we met een goede sfeer op de bus terug richting huis.

We mogen dan ook zeggen dat het een zeer geslaagde dag was, waar iedereen van genoten heeft. We danken nogmaals onze gastgezinnen op de bedrijven maar ook de aanwezige blonde liefhebbers voor deze leuke en aangename dag .