Busuitstap

Op zondag 9 april as organiseren we een busuitstap

We vertrekken om 7u in Wetteren, waar ook onze eerste opstapplaats is. Vandaar gaan we richting Herentals , de tweede opstapplaats is voorzien in Herentals West afrit 20 om 8u om dan naar onze laatste opstapplaats te gaan, Hasselt Zuid afrit 28 om 8u45.

In de voormiddag brengen we dan een bezoek aan het bedrijf van Bernard Stephany.  Het bedrijf telt 90ha grasland en 6ha natuurweiden, er zijn ongeveer 60 fokkoeien en 130 schapen. De stieren worden verkocht voor fokkerij en de koeien worden op het bedrijf afgemest. Naast koeien en schapen worden hier ook border collie’s gefokt.

’s Middags voorzien we een snack te gaan eten om daarna naar het volgende bedrijf te gaan waar de fam Pirard ons verwacht. Dit bedrijf heeft 235ha akkers , waarvan 22ha mais en 213ha gras.  Hier wachten 270 fokkoeien ons op, alle stieren en koeien worden op het bedrijf afgemest en een deel van de vaarzen worden verkocht voor de fokkerij.

Om onze dag af te sluiten nuttigen we samen nog een maaltijd, hierbij kunnen we onze ervaringen van de dag nog eens overlopen en uitwisselen met elkaar.

Voor dit alles ( busreis, maaltijden en bedrijfsbezoeken) voorzien we de prijs van ongeveer €50 voor leden en €60 voor niet leden. De prijs is nog afhankelijk van het aantal deelnemers.

Gelieve dus zo snel mogelijk uw inschrijving te bevestigen, dit voor 20 maart.

Bevestigen kan zowel telefonisch (0497/15.84.30.) (Loterman Marnic ) ofwel per mail ( mloterman@outlook.com )

Indien er nog vragen zijn dan horen we het graag.