Ledenvergadering 2017 – verslag

Op 2 juli vond onze jaarlijkse ledenvergadering plaats. We werden dit jaar verwacht op het mooie bedrijf van Jan Opsommer. Onze dag ging er van start met een rondleiding op het bedrijf. Alle weides liggen rond het bedrijf zelf dus konden we ook alle dieren die buiten liepen bewonderen. Spijtig genoeg moesten we even schuilen voor de regen, maar dit was het ideale moment voor een drankje. Op dat zelfde moment was een mobiele frituur ons middagmaal aan het klaarmaken. Iedereen kon genieten van zoveel frietjes als hij wou. En dat werd gesmaakt!

Na de middag, onder begeleiding van een tas koffie, konden we van start gaan met onze vergadering. Alle voorbije activiteiten werden overlopen en geevalueerd, de uitstappen, agri flanders enz trokken zeer veel geinteresseerden en dus konden we besluiten dat het voorbije jaar, een succesvol jaar was.
De blonde trofee werd dit jaar uitgereikt aan Luc lenaerts, we denken dat iedereen wel weet hoeveel Luc zich inzet om het ras te promoten. Deze trofee is dan ook dubbel en dik verdient.
Verder wilden we ook van de gelegenheid gebruik maken om een paar andere leden in de kijker te zetten. Want er zijn veel mensen nodig die voor, maar ook achter de schermen meewerken om onze vzw goed te doen draaien.

In het bijzonder zijn dit, Jos Berghmans, hij staat altijd klaar om te helpen alsook heeft hij dit jaar het verzorgen van de dieren op agri flanders voor zijn rekening genomen.
Ook Philippe De Crem willen we bedanken, hij heeft ons verdedigd in Denemarken op de curcus voor inspecteur.
Dus heren een welgemeende dank u wel!!

Verder lieten ook dit jaar een heel aantal mensen hun koeien punten, en hier kwam dan ook weer een exelente koe naar voor. De fok koe Ellen van Carl Mintjes werd door Henk Tessemaeker beloond met 92 punten
Ellen is reeds de derde excellente van de Blommerschot
Waarvoor van harte gefeliciteerd.

Henk Tessemaeker was op onze vergadering aanwezig, en wou van de gelegenheid gebruik maken om een paar dieren van Jan te punten. Zo kon hij tekst en uitleg geven waar men moest op letten bij een Blonde en jawel ook Jan werd beloond met zeer mooie punten en ook een exellente koe. Dus Jan, van harte gefeliciteerd.

Voor we van het heerlijke hoeveijsje konden genieten, kregen we nog wat uitleg van Frank Steukers en Naomi Decock. Zij werken beiden voor het CRV en kwamen ons bijstaan in de werking van het programma voor de inschrijvingen enz in het CRV. Intussen hebben we contact gehad met hen en er is gebleken dat bijna iedereen zijn gegevens up to date heeft gemaakt.

We konden alles nog even laten bezinken bij een drankje, en dan rest er enkel nog te zeggen dat ook dit terug een geslaagde dag was.

Het bestuur dankt iedereen voor de talrijke aanwezigheid.