Veeveiling.nl

Over ons

Welkom bij Veeveiling.nl! Dé online markt om vee te veilen. Wij brengen op unieke wijze veehandelaren en veehouders, vraag en aanbod bij elkaar. U heeft niet langer alleen de juisten contacten nodig. Internet geeft u toegang tot het kwalitatief beste vee. Wees effectief en efficiënt in het handelen van vee. Bied mee of bied aan!

Meer informatie op http://www.veeveiling.nl/

Missie en visie

  • Veeveiling.nl heeft een groot aanbod. Wij bieden dat ene specifieke koppel vee, of juist meerdere koppels van de populaire soort. Hier vindt u wat u zoekt.
  • Veeveiling.nl heeft meerdere bieders. Hier kunt u meerdere aanbiedingen ontvangen. U hoeft, als verkoper, niet langer het eerste het beste bod te accepteren. Door het grote aantal bieders haalt u het beste uit uw vee.
  • Veeveiling.nl staat voor toegankelijkheid. Door deze onlineveilingen heeft u niet langer per se de juiste contacten nodig. Heeft u een oude computer of juist de nieuwste smartphone in bezit? Voor iedereen is het beste vee beschikbaar.
  • Veeveiling.nl staat voor minder rompslomp. Wij helpen bij het vinden van het kwalitatief beste vee voor de juiste prijs. Zonder al het papierwerk van een gewone veiling

Agriflanders 2019 ( 10-13 Januari 2019 )

Beste Blonde d’Aquitaine liefhebbers,

Onze fokkersvereniging Blonde d’Aquitaine Vlaanderen B.D.A.V. vzw neemt terug deel aan Agriflanders Gent in Januari 2019.

Zoals altijd zullen wij daar 4 dagen aanwezig zijn om promotie te voeren op onze stand.

Maar dit jaar mogen we daar ook een prijskamp/keuring bij organiseren op vrijdag 11 Januari 2019 in de rechter helft van de grote piste!

Meer informatie :

BDAV inschrijvingsformulier Agriflanders 11 Januari 2019(docx)

Wij hopen hiermee een schitterende editie te beleven met veel positieve reclame voor de deelnemende bedrijven en de prachtige Blonde d’Aquitaine dieren.

Met vriendelijke groeten

Het B.D.A.V. bestuur en de al enthousiaste vrijwilligers

Uitstap BDAV – 8 april 2018

Op 8 april as gaan we terug op uitstap.

We bezoeken twee bedrijven in de buurt van Sedan ( Frankrijk). Het eerste bedrijf is van de familie Dion in Tetaigne.  Op dit bedrijf zijn er ongeveer een honderdtal kalvingen per jaar. De vaarzen blijven in het bedrijf en de stieren worden Broutaird verkocht.

’s Middags eten we samen op dit bedrijf een lekker broodje met een 100% blonde hamburger.

In de namiddag rijden we naar Evigny, daar vinden we het bedrijf van Simon en Joel Bailly. Dit 184 ha grote bedrijf heeft ook ongeveer een 100 kalvingen.   Hier hebben ze het doel om in 2018  te starten met de verkoop van vleespakketten via coöperatieve afzet zonder slagers.

Na het bezoek van deze mooie bedrijven gaan we op de terugweg met zen allen lekker eten op restaurant.

Voor dit alles rekenen we de kleine bijdrage, voor leden €50 en voor niet-leden €60.

Als er mensen hier interesse voor hebben, de bus zit reeds halfvol dus, snel zijn is de boodschap.  Voor meer informatie en inschrijvingen neem contact op met Marnic Loterman 0497/15.84.30  mloterman@outlook.com

Hopelijk tot 8 april

Marnic Loterman
Voorzitter

Ledenvergadering 2017 – verslag

Op 2 juli vond onze jaarlijkse ledenvergadering plaats. We werden dit jaar verwacht op het mooie bedrijf van Jan Opsommer. Onze dag ging er van start met een rondleiding op het bedrijf. Alle weides liggen rond het bedrijf zelf dus konden we ook alle dieren die buiten liepen bewonderen. Spijtig genoeg moesten we even schuilen voor de regen, maar dit was het ideale moment voor een drankje. Op dat zelfde moment was een mobiele frituur ons middagmaal aan het klaarmaken. Iedereen kon genieten van zoveel frietjes als hij wou. En dat werd gesmaakt!

Na de middag, onder begeleiding van een tas koffie, konden we van start gaan met onze vergadering. Alle voorbije activiteiten werden overlopen en geevalueerd, de uitstappen, agri flanders enz trokken zeer veel geinteresseerden en dus konden we besluiten dat het voorbije jaar, een succesvol jaar was.
De blonde trofee werd dit jaar uitgereikt aan Luc lenaerts, we denken dat iedereen wel weet hoeveel Luc zich inzet om het ras te promoten. Deze trofee is dan ook dubbel en dik verdient.
Verder wilden we ook van de gelegenheid gebruik maken om een paar andere leden in de kijker te zetten. Want er zijn veel mensen nodig die voor, maar ook achter de schermen meewerken om onze vzw goed te doen draaien.

In het bijzonder zijn dit, Jos Berghmans, hij staat altijd klaar om te helpen alsook heeft hij dit jaar het verzorgen van de dieren op agri flanders voor zijn rekening genomen.
Ook Philippe De Crem willen we bedanken, hij heeft ons verdedigd in Denemarken op de curcus voor inspecteur.
Dus heren een welgemeende dank u wel!!

Verder lieten ook dit jaar een heel aantal mensen hun koeien punten, en hier kwam dan ook weer een exelente koe naar voor. De fok koe Ellen van Carl Mintjes werd door Henk Tessemaeker beloond met 92 punten
Ellen is reeds de derde excellente van de Blommerschot
Waarvoor van harte gefeliciteerd.

Henk Tessemaeker was op onze vergadering aanwezig, en wou van de gelegenheid gebruik maken om een paar dieren van Jan te punten. Zo kon hij tekst en uitleg geven waar men moest op letten bij een Blonde en jawel ook Jan werd beloond met zeer mooie punten en ook een exellente koe. Dus Jan, van harte gefeliciteerd.

Voor we van het heerlijke hoeveijsje konden genieten, kregen we nog wat uitleg van Frank Steukers en Naomi Decock. Zij werken beiden voor het CRV en kwamen ons bijstaan in de werking van het programma voor de inschrijvingen enz in het CRV. Intussen hebben we contact gehad met hen en er is gebleken dat bijna iedereen zijn gegevens up to date heeft gemaakt.

We konden alles nog even laten bezinken bij een drankje, en dan rest er enkel nog te zeggen dat ook dit terug een geslaagde dag was.

Het bestuur dankt iedereen voor de talrijke aanwezigheid.

Agri Flanders van 12 t.e.m. 15 januari 2017

We kunnen stellen dat Agri Flanders 2017 een groot succes was! We hebben op 4 mooie dagen heel wat blonde liefhebbers mogen verwelkomen, misschien zijn er wel mensen die de stap, na het praten met andere liefhebbers, durven zetten om blondes te gaan fokken. Die mensen willen we heel graag begeleiden in de overstap.

Van vrijdag tot zondag was er een tombola waar het gewicht van een Blonde d’Aquitaine geschat werd.
Op vrijdag werd een eerste dier gewogen, ze haalde een gewicht van 1050kg. De heer V D Berg uit Nederland was de gelukkige winnaar.
Op zaterdag trokken we opnieuw met een blonde dame naar de weegschaal en ook zij haalde een schitterend gewicht van 1139kg. Hier was De heer Bonamie uit Waarschoot de beste schatter.
Op Zondag was de stier aan de beurt, Hij haalde een zeer mooi cijfer van 1255kg. De heer de Wilde kwam hier als winnaar uit de bus.

Graag ook een woordje dank aan iedereen die zich inzette zowel voor als achter de schermen om dit tot een succes te maken.
Daarnaast bedanken we graag alle leden, niet-leden en bezoekers om aanwezig te zijn, we zien jullie graag terug in Brussel op Agribex van 5 tot 10 december of op één van de volgende busuitstappen.